Med det forrygende vejr vi har haft i påsken er der kommet liv i den spiselige have. Selvom vores have er meget lille er det stadig muligt at finde lidt frisk grønt til tallerkenen selv i april.
Krydderurterne er nok dem der er flest af her i det tidlige forår. Min salvie står allerede rigtig flot og den har jeg lavet en frisk pesto af. Min pesto består af:
20 g salvieblade, 20 g parmasan ost, 1 håndfuld valnødder, 1 fed hvidløg, 2 tsk citronsaft og lidt olie. Det hele er blendet sammen og smagt til med salt.
Jeg bruger pestoen på frokostbordet istedet for smør til brødet.
Der er ikke meget i den lille have til salatskålen i april men bare det at finde lidt er skønt. Denne salat kommer til at bestå af tallerkensmækker blade, friske skud fra grønkålen, selleri stængler, lidt kinesisk purløg og oregano. Sammen med lidt soltørrede tomater og lidt feta er det en dejlig salat som jeg rigtig nyder – nok mest fordi jeg ved det kommer fra min egen have.
I løbet af påsken har vi været en tur forbi mine svigerforældre hvor jeg kom til at rydde deres have for rabarber. De friske stængler er sammen med lidt ingefær og citronskal blevet til en dejlig saft. Saften består af 500 g rabarber, 2 stykker frisk ingefær, et stort stykke skal fra en citron, 200 g sukker og lidt vand.
Når saften er siet står man med et pulp som man selvfølgelig ikke må smide ud. Jeg har brugt min pulp til en crumble, det eneste der skal til er dejen der skal ovenpå.
Det er ikke kun den spiselige have jeg nyder. Heldigvis byder haven også på dejlige blomster og en vase til haven skal helst være lidt uformel. Disse vaser er lave udaf et par konserves dåser i forskellig størrelser. Dåserne er malet koksgrå med en rullesvamp – lettere bliver det ikke.
Jeg håber det ikke er helt slut med det dejlige vejr da jeg godt kunne bruge nogen flere dage i haven. De dage vi har haft er ihverttilfælde blevet nydt.