Foldede papirstjerne af gammelt magasin

Genbrug af Alt for Damerne magasin

Vi har indtil videre haft en lidt våd sommerhusferie, og samtidig er jeg kommet afsted uden materialer til kreative projekter. Det er en dårlig kombination der kræver at man leder efter alternative materialer. Jeg fandt et gammelt Alt for Danerne magasin som nu er blevet forvandlet til foldede stjerner. Udover bladet skal der kun bruges en saks og en limstift til projektet.

Kreativ med et gammelt Alt for Damerne blad

De farverige sider fra bladet blev klippet ud i firkanter på 4×4 cm. Til de stjerner jeg har foldet er det kun den ene side af papiret man kan se når men står med det færdige resultat. Det betyder at det er underordnet om bagsiden af papiret er kedelig med sort tekst eller lignende. Prøv at klippe firkanterne ud så de får spændende og anderledes farvesammensætninger. Det gør ikke noget hvis der kommer skrift på firkanterne, feks har stjernen på det øverste billede lyserød skrift.

Stjerne foldet af firkanter der er klippet så de bliver tofarvet

Den lille stjerne på billedet herover er foldet af tofarvede papirfirkanter. Firkanterne er klippede så den ene halvdel er grå og den anden blå. Det farveskift i papiret gør at stjernen får en mørkeblå kerne og en grå omkreds.

Foldet papirstjerne af genbrugspapir

Ofte finder man i et gammelt magasin et mønster hvor der ikke er nok til at alle firkanterne kan blive helt mønstrede. Den stribede stjerne herover er et eksempel på at man stadig kan få et flot resultat hvis enkelte firkanter kun får et lille hjørne af mønstret.

Det er ikke kun stjerne man kan folde ud af firkanter fra et gammelt magasin. Herover er to eksempler på kranse foldet på samme måde.

Forskellige papirsstjerne af genbrugspapir

Jeg har i første omgang udelukkende foldet i blå nuancer og resultaterne er kommet op at hænge over sengen i sommerhuset. Jeg tænker at når vi nærmer os julen kan projektet gentaget med lidt andre farver. De blå farver passede imidlertid perfekt til en våd sommerdag i sommerhuset.