Sidste uge bød på et par dage med fantastisk efterårsvejr og vi udnyttede en af dem til at plukke vilde æbler. Der havde desværre været nogen før os så det blev ikke til så mange æbler – men det gør ikke noget for æblerne var bare en undskyldning for en dejlig tur langs vandet.
De vilde æbler er blevet lavet til en gele som er krydret med rosmarin. Det er en dejlig gele der passer rigtig godt til ost eller forskellige kød retter og farven er helt fantastisk.
Opskrift på Æble gele med rosmarin
Vilde æbler
Per 0,5 l saft:
400 g sukker
1 spsk æblecider eddike
1 stilk af frisk rosmarin
Vask æblerne, skær dem i småstykker og kom dem i en stor gryde. Lad være med at fjerne æbleskrog det hele skal med i gryden. Kom vand ved, ca. 3/4 l per kilo æbler. Bring det hele i kog og lad det koge i ca. 30 min til æblerne er meget bløde og lidt mosede.
Kom det hele i en gelepose og hæng den over en skål natten over.
Næste dag måles saften op (lad være med at vride posen eller på anden måde prøve at få ekstra saft ud af æblerne da det gør gelen uklar). Kom saften i en gryde sammen med sukker, eddike og rosmarin. Bring saften i kog og lad den simre i mindst 30 min. Saften skal være meget tykt flydende ellers skal den koge noget mere. Tag rosmarinen op og kom den færdige saft i steriliserede glas som lukkes til.