Jeg bor i København uden afgang til hverken en have eller en altan. Samtidig holder jeg meget af at lave mad af de ting jeg selv kan dyrke eller plukke i naturen. Umiddelbart lyder det ikke som den helt optimale kombination – men der er løsninger. Mange steder i byen kan man finde urter, frugt og bær som kan samles – byhøst kalder man det vist.
Jeg har været så heldig at finde en park fyldt med solbærbuske. Jeg har fået plukket nok bær til at lave et par flasker solbærsaft og den smager som altid af sol og sommer. Når man laver saft ender man altid med en stor portion pulp af drænet bærmasse. Nu gælder det så om at være kreativ – både for at undgå madspild, men også fordi at når man endelig har fået fat i selvplukkede bær så er det bare med at få brugt hver en lille del af dem.
Der er mange muligheder for at bruge ‘affaldet’ fra saft produktionen. Man kan f.eks koge det op med lidt sukker som marmelade eller som topping på morgenmaden. Jeg har istedet lavet en omgang müslibarer. Grundbestanden af mine müslibar er solbær pulpen rørt op med en meget moden banan og lidt honning. Derefter har jeg tilsat lidt salt samt havregryn og kerner indtil massen er fast. Massen kommes i en form foret med bagepapir og bages ved 150 deg i 1 time.
Jeg håber at kunne få plukket lidt flere solbær inden de forsvinder – man ved jo aldrig om der er andre der har fundet stedet. Det er en af de gode ting ved byhøst – vi deles om det der er tilgængeligt.