Efter rigtig mange års pause er jeg begyndt at strikke igen. Det betyder at jeg er ‘nød’ til at have en strikkepose til garn og pinde. Jeg har lavet en pose ud af et par gamle cowboybukser, tamburering og en rest bomuldsstof. Posen er lavet af et langt stykke stof der er foldet vha en gammel japansk teknik. Fordelen ved foldeteknikken er at der kun er to korte syninger i hele tasken.
Tambureringen er lavet på et stykke gammelt hørstof ligesom ved toilettasken fra sidste uge. Hørstoffet på toilettasken blev kun tambureret i en retning. Denne gang har jeg istedet gjort det i to retninger hvilket giver et lidt mere ‘livligt’ slutresultat.
Hørstoffet er blevet syet sammen med baner af stof fra et par gamle cowboybukser. Længden af stoffet er baseret på størrelsen af tre kvadrater. Mine kvadrater er 19 x 19 cm, men man kan lave dem så store eller så små som man har brug for. Længden af stoffet skal svare til tre kvadrater efter hinanden og bredden skal være bredden af en kvadrat.
For at skjule bagsiden af det tamburerede hørstof har jeg givet min strikkepose et foer af en rest bomuldsstof. Foret er syet sammen med cowboystoffet, ret mod ret. Efter at have vendt retsiden ud er kanterne strøget skarpe og stoffet foldet efter tegningen herover.
Jeg har syet de to korte søm i hånden, men det kan også gøres på maskine. Fordelen ved at lave strikkeposen vha den japanske foldeteknik er (udover at det er simpelt) at man kan binde en knude på de to spidser så garnet ikke falder ud. Billedet i starten af mit indlæg viser posen hvor enderne har fået sådan en knude.
Strikkeposen er allerede taget ibrug og forhåbentlig går der ikke så lang tid før min sommertrøje er af pindene.