4 kommentarer

 1. Eva

  Jeg har svært ved at få vægerne til at sidde fast selvom jeg bruger dobbeltklæbende puder.. Gør det noget at de ikke sidder fast, hvis de bare står lige når stearinen kommer i ?
  Jeg hælder stearinen gennem en lille si, med et lille stykke gaze i, for at undgå alle urenheder…

  • Charlotte

   Så længe vægerne er lige når stearinen hældes i så gør det ikke noget at de ikke står helt fast, du skal bare lige sikre dig at de ikke bevæger sig mens lysene tørre. Det lyder som en rigtig god ide med den lille si og et stykke gaze da der er næsten altid nogen urenheder specielt i bunden af smeltekaret. Jeg håber du får nogen flotte lys ud af det.

 2. Lise Thrysøe

  Hej

  Måske et dumt spørgsmål men – Hvordan smelter du stumperne af lys?

  • Charlotte

   Hej Lise
   Det er ikke et dumt spørgsmål. Jeg har en metalbeholder, der ligner et rør med bund i, som jeg kommer alle lysestumperne i. Beholderen placerer jeg derefter i en gryde med vand som varmes op til kogepunktet. Hvis man ikke har ret mange lysestumper i hver farve kan man istedet for metalbeholderen bruge et par gamle konserves dåser, de fungere på samme måde. Du kan sagtens have flere dåser med lysestumper i samme gryde afhængigt af størrelsen af gryden. Mængden af vand i gryden skal være så meget som muligt uden at dåserne med stearinen begynder at flyde.
   Der er lige et par ting man skal tænke på før man går igang. For det først skal man bruge en gammel gryde som man ikke bagefter vil lave mad i. Stearin er brandbart så hold øje med det hele tiden mens det smelter (kan godt tage lidt tid). Tilsidst er det en god ide at fiske alle de gamle væger op af den smeltede stearin før man begynder at støbe, det kan gøres med en blomsterpind eller tilsvarende.
   God fornøjelse med støbningen, det er sjovt at komme igang ned. Lad mig vide hvis dette ikke svarer på dit spørgsmål.
   Charlotte

Lukket for kommentarer.